Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΧΙΠ ΧΟΠ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ, ΑΝΤΕ KAI ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ


ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ, ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΟ ΦΕΪΣΜΠΟΥΚ ΝΑ ΘΕΡΙΣΕΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΒΙΛ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.


Ολα αυτά τα χρόνια πολλά έχουν δει τα μάτια μου που με έχουν κάνει να σκέφτομαι να αυτοκτονήσω με πανηγυρικό κωλοδάχτυλο αφού θα έχω πάρει τρεις μήνες αυξητική ορμόνη, για να έχει γίνει ο παράμεσός μου σαν στέκα από μπιλιάρδο από την ανάποδη.
Πολλά λέμε. Ειδήσεις στα μεγαλοκανάλια (βασικά), τύπους που θεωρούν ότι από σπόντα δεν έχουν κάνει καριέρα ανάλογη του Μάκια Του Τζάκσον (θεός σχωρέσ' τα πεθαμένα του) και πάνε σε talent shows και γελάει το σκυλί μαζί τους, reality shows στα οποία κάτι τριμάλακες σαν τον Πρόδρομο και τον Τσάκα γίνονται γνωστοί και τους αποθεώνει (για κάνα μήνα, πάλι καλά) όλη η παραπληγική και με τεράστια έλλειψη παιδείας Ελλάδα, μπάντες τύπου Onirama, τους Πυξ Λαξ να κάνουν κάθε Σάββατο το τελευταίο τους live, πουλάκια Τσίου, πρεζάκια Τσίου, ετσέτερα, ετσέτερα, ετσέτερα. Είναι, όμως, κάτι που δεν το βαστάει η καρδιά μου. Δεν το αντέχω άλλο...

Ρε μάγκες, δηλαδή, έτσι, για να μη νιώθω μαλάκας, εσείς όταν βλέπετε Ελληνες ράπερζ δεν σας έρχεται να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο, ωσάν άλλοι Μάρτι ΜακΦλάι, να χώσετε στη μήτρα της μάνας τους 4 κιλά εκρηκτικά C4 τα οποία εκρήγνυνται με τηλεφώνημα από κινητό, να γυρίσετε στη σημερινή εποχή, να τους μαζέψετε σε ένα χώρο και να βγείτε στο μικρόφωνο να πείτε τα εξής: “Κύριοι, είμαι ο MC Εξαφανιστής, θα δείτε σε λίγο γιατί με λένε έτσι. Από αυτό εδώ το κινητό τηλεφωνώ απευθείας στο μουνί της μάνας σας τριάντα χρόνια πίσω”, και με δάκρυα στα μάτια να κάνετε το τελέφωνο και να απαλλάξετε την κενωνία από αυτά τα όρθια αρχίδια;

Λοιπόν, ας το πάρουμε από την αρχή.

Οπως καθετί που βγαίνει στην Αμερική ή στην Αγγλία, έτσι και το ραπ, χιπ χοπ, λόου μπαπ ή ό,τι άλλο στον πούτσο πέρασαν και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και δη στη μικρή και άμυαλη χώρα μας που λέγεται Ελλάδα. Και ναι, έτσι έγινε. Οπως για κάθε Animals ή Beatles που έβγαζαν οι ξένοι εμείς είχαμε τους Olympians και τον Πασχάλη, όπως για κάθε Monkees που ξεφύτρωναν στην Αγγλία εδώ έβγαινε ο Ρουβάς σε τριάντα χρόνια, δηλαδή ο Δάκης, έτσι και για κάθε Tupac έσκαγε στην Ελλάδα ο Μηδενιστής, ο Νίβο, Φάμιλι δε λέιμπελ και τ' αρχίδια μας κουνιούνται.

Προσοχή, δεν λέω ότι όλα ήταν για τον πούτσο, π.χ. οι Active Member...


...τα Ημίζ (τρελό στίχο λέμε)...


...και οι TXC (το κάψανε λίγο στο τέλος)...


...είχαν να παρουσιάσουν δείγματα καλής μουσικής συνδυασμένης με πολύ γαμάτο στίχο πολλές φορές, άλλοτε χιουμοριστικό, άλλοτε στίχο που σε προβλημάτιζε πραγματικά. Και μπράβο τους.

Και μπράβο και στον Μηδενιστή στην τελική. Μην ψαρώνετε. Μπράβο και στον Νίβο. Μην ψαρώνετε λέμε, ρε μουνιά. Μπράβο τους, γιατί σε σχέση με αυτά που θα δείτε σε λίγο, οι παραπάνω κύριοι δεν είναι απλά ποιοτικοί, αλλά είναι σαν να συγκρίνουμε τη Χαρούλα Αλεξίου με τη Λέτα Πάνου.

(Διάλειμμα για διαφημίσεις...).


Λοιπόν, έπειτα από αυτό το ποιοτικό διάλειμμα, θα σας παρουσιάσω δύο βίντεα. Ο πρώτος κύριος λέγεται Snik και είναι φάση swag. Τώρα σουάγκ από τα Πετράλωνα και Κινέζοι χορευτές πεντοζάλης και τσάμικου, διαφορές: none, αν το καλοσκεφτείς, αλλά δε γαμιέται. Πάμε.


Καλά, ρε μάλακα, είναι δυνατόν; “Μοναχικός καβαλάρης κάτω απ' τη δύση, ρόκσταρ, πλέιερ, AC/DC”; Ρε Φλώρενς της Αραβίας, θα έρθει ο Ανγκους Γιανγκ και θα σου χώσει το ταυράκι στον κώλο απ' την ανάποδη, όχι απ' την ταστιέρα, που λες τέτοιες μαλακίες και πιάνεις τ' όνομα της μπάντας του στο γεμάτο χύσια του πατέρα σου στόμα σου. Και βγάλε την καδένα που έκλεψες από το θείο σου τον αρχιμανδρίτη μη σε αφορίσει και η Εκκλησία, τρόμπα, και σταματήσει να σε γαμάει και ο παπάς της ενορίας σου. Εν τω μεταξύ, οι στίχοι είναι λες και τους έγραψε η παρέα του αφού σουτάρανε πρέζα και μετά παίξανε χαλασμένο τηλέφωνο.
Τι άλλο θα αντέξει η Τσιγγάνα η καρδιά; Τι άλλο;
Α, σόρι, συγχαρητήρια στα κορίτσα στο 0:59, τόσο σοβαρές κωλοτρυπίδες είχα καιρό να δω -δηλαδή από μια ώρα πριν, που κατέβασα μια τσόντα από γουτζίζ και τόνε βασάνισα για μεσημέρι.

Λοιπόν, πάμε στο επόμενο βίδεο. Αυτό είναι γκάνγκστα φάση, τσεκάρετε.


Αυτός δεν με εκνευρίζει, όμως, γιατί γαμάει άσχημα. Κατ' αρχάς, εκεί που λέει “Προυσ'χή” ψάρωσα ότι ήμουνα ξανά στο κέντρο νεοσυλλέκτων στο Ναύπλιο και έκατσα κλαρίνο, 8 η ώρα, σημαία, τα κιόλια ψηλά λέμε. Επίσης, φαντάσου τα αρχίδια που χρειάζεται να έχεις, όχι μόνο για να δηλώνεις Ελληνας γκάνγκστα ράπερ, αλλά να κάνεις και βίντεο και να βρίσκεις και τριάντα εφτά μαλάκες που το παίζουν συμμορία σου φάση κι έτσι. Πιο πολλά κι απ' το να δηλώνεις σαϊεντολόγος!

(Το βάζω μόνο και μόνο γιατί γαμάει...)


Ρε μαλάκες, έχετε καταλάβει ότι έτσι και σας δει κάνας άραπας πραγματικός γκάνγκστα θα έρθει να βάλει σε έναν-έναν το Desert Eagle του στο κωλί σας και θα λαδώσει την κάννη του με την τσέρλα σας;
Στην Αμερική, ρε, έτσι και δεν σκοτωθεί ράπερ μια μέρα είναι είδηση και εσύ νομίζεις ότι το drive by είναι όταν πας στα ΜακΝτόναλντς να φας με το αμάξι σου, υπερφλώρε! Μέχρι και αυτοί είναι καλύτεροι από εσένα.


Κλείνοντας, θέλω να πω και ότι έχω μια αμφιβολία σε αυτή τη φάση. Φίλε, πιστεύω ότι παίζει να έχω πιαστεί και μαλάκας, δεν γίνεται. Οι τύποι τρολάρουνε, μας κάνουνε πλάκα. Είναι σοβαροί κύριοι στην καθημερινότητά τους και τα Σαββάτα κάθονται και φτιάχνουνε αυτά τα βίδεα και γελάνε μαζί μας. Δεν εξηγείται αλλιώς...

Και το τραγουδάκι μας, διαβάστε τους στίχοι και καταλάβετε τι θα πει κανονικό χιπ χοπ.




12 σχόλια:

  1. Δεν τόλμησα να πατήσω τα βίντεα (ούτε κι αυτό με τη Λέτα Πάνου) αλλά σε νιώθω. Άκου λέει Έλληνας ράπερ. Ο μόνος λευκός ράπερ που παραδέχομαι είναι ο Έμινεμ. Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχαχαχααα!!!!!
    Ρε μαλάκα γάμησες πάλι, αλλά τι κάνει ο Χαλχόγκαν στα Ημισκούμπρια;
    ....α ο Πρύτανης είναι...οκ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντάξ, εγώ με τον αλήτηζ ψάρωσα λίγο. Όχι σε φάση εμβρυακή στάση κάτω από το ντους, νταξ, αλλά σε φάση ένα ρίγος την διαπέρασε την σπονδυλική μου στύλη. Κι αμα τα εννοεί αυτά που λέει; Και τον πετύχω πουθενά και τον στραβοκοιτάξω καταλάθος και βρεθώ σφαγμένος και πεταμένος σε κάνα χαντάκι το άλλο πρωι...;Ποτέ δε ξέρεις, δεν είναι να παίζεις με αυτά τα πράματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρισπέκτ στους TXC!!!

    Καλά με αυτόν τον Αλιτίζ πως διάολο λέγεται έκλασα στο γέλιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α ρε Διπ... Γιατί;! Γιατί μ' έβγαλες από την ωραιότατη άγνοια που είχα για τους "έλληνες ράπερ" κλπ;! Ξέρεις τι ωραία ήταν στον δικό μου κόσμο που δεν ήξερα ότι υπάρχουν; Τα αυτιά μου στεναχωρήθηκαν πολύ που έχω μπλοκάρει τη φάρμα από το τρίτο farmville request, κάτι χρόνια πριν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμένα η Λέτα Πάνου μου φάνηκε πιο ποιοτική από τον κύριο "καβαλάρη κάτω απ' την δύση". Την δύση λυπάμαι!
    Ο Alitiz μου προκαλεί γέλιο για ανεξήγητο λόγο. Βέβαια, ο τύπος του βίντεο είναι απείρως πιο gangsta από αυτόν!http://www.youtube.com/watch?v=xC03hmS1Brk
    Αλλά πραγματικά τα Ημισκούμπρια κι οι Active Member αξίζουν. Οι πρώτοι γιατί το ένα αστείο ακολουθεί το άλλο βγάζοντας αριστουργήματα κι οι δεύτεροι γιατί σε πιάνει μια υπέροχη μελαγχολία κι ένας γόνιμος προβληματισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά ρε μαλάκα Λέτα Πάνου!!!ΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧ και νόμιζα ότι ήμουν τρελό καψύλλι και ήξερα τις καλτίλες αλλά εσυ το παραγάμησες.. Καλά ο αλήτης νομίζω οτι είναι μετανάστης στην γερμάνια η κάτι τέτοιο.. Έκλασα στο γέλιο με τον καθυστερημένο σνικ..ε ρε πούτσα και σούβλα που θέλουν μερικοί..

    Καλυτερα Κώστα Μοναχό λάιβ, με cutty sark φτιαγμένο από απόσταγμα βαζελίνης παρά με τους νιβοχλεχλέδες..

    http://www.youtube.com/watch?v=aIfkMsbDK8Y

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αρχικά γάμησες!
    Κατα δεύτερον νομίζω ότι με έκανες ένα κλικ πιο χαζό μετά από αυτά!
    Ούτε τη Λέτα δεν ήξερα και με ανάγκασες να τη μάθω!
    Ημίζ απλά θεοί!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ksexnas file ff.c, stixoima, paremvoles ktp.. padws simfonw oti ta teleftea xronia i elliniki hip hop skini ine gia ton poutso alla iparxoun k kapoies eksereseis opws orthologistes i vita peis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πες τα, ρε. ΤΟΥΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. (Καλά μη βαράτε!)
    Ο τυπάς με τη Σαϊεντολογία γάμησε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διπ, άρθρο για ελληνικό hip hop που δεν αναφέρει FFC είναι λειψό, το λιγότερο. Sorry.
    Και μια διορθωσούλα, το low bap δεν ήρθε από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ο χοντρός το πατεντάρισε γιατί ξέμενε από ανάσα να ραπάρει γρήγορα. (http://en.wikipedia.org/wiki/Low_Bap)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σ αγαπώ. Ειχα να δω ΕΤΕ 5 χρονια. Δεν ξερω αν το ανεβασες εσυ αλλα μου εκανες το απογεμα πολυ χαρουμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΧΑΣΤΟΥΚΑ ΑΚΑ ΔΕ ΜΠΙΑΤΣ-ΣΛΑΠ

Μπορεί ο κοσμός να καίγεται, αλλά ως γνωστόν το μουνί χτενίζεται. Πόλεμοι, Κόβιντ δεκαεννιά προς είκοσι, τύπα κερνάει Σπέσιαλ Κέη το παιδί ...