Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΜΑΝ ΟΦ ΣΤΗΛ ΚΡΙΤΙΚΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ

Το λεπόν. Πήγα και είδα το καινούργιο Σούπερμαν. 

Υπήρχαν πολλοί λόγοι. Πρώτον, με πήγαινε μικρό ο πατέρας μου και έβλεπα τα παλιά, με Κρίστοφερ Ρηβ, που γαμούσε ο τύπος ως Σούπερμαν κι ας ήτανε όταν πέταγε σαν να τον είχανε ξεγυρίσει με ψαλίδι και κολλήσανε τη φωτογραφία στην τηλεόραση. 

Δεύτερον, τρελή καμπάνια. Το έφαγα κι εγώ το παραμύθι, έβλεπα εκεί τον τύπο να ετοιμάζεται να απογειωθεί και να σείεται η γης, ε, δεν μου αρέσει η πούτσα γενικότερα, αλλά είναι πολύ άνδρας ο Σούπερ και στην τελική ο θαυμασμός από άνδρα προς άνδρα δεν χρειάζεται πάντα να συνοδεύεται από λίπανση κωλοσφυρίχτρας με ΚΥ και μετά κρεάτωμα με ρυθμό από πιστόνι Φεράρι ΕΦ εξήντα.

Τρίτον, όλα τα άλλα που έπαιζε εκείνη τη μέρα ήτανε επιπέδου σαν αυτό με τη Βουγιουκλάκη που ντύνεται άντρας και ο Παπαμιχαήλ δεν έχει πάρει χαμπάρι μία, λες και είχε ψωνίσει ζου από Ομόνοια και μόλις είχε σουτάρει, οπότε έβλεπε τον Πίπη σαν Αμερικάνο φορτηγατζή με πούτσα που δεν χωράει στην αξάτμιση από την νταλίκα. Σε αυτό, όμως θα επανέλθω.

Το λεπόν και πάλι, θετικά και αρνητικά από το νέο Σούπερμαν.


ΘΕΤΙΚΑ
* Είπαμε, δεν είμαι πουσταίος, αλλά ο τυπάς είναι παιδαράς. Και θούμπανος λέμε. Λες και ήτανε στον όγκο απ' τα βαφτίσια και μετά τα δεκαοχτώ ξηγιόταν μόνο τόνο με μαρούλι και κάργα απογλυκογόνωση. Και ταιριάζει πολύ στον Σούπερμαν όπως τον έχουμε στο μυαλό μας. Μελαχρινός, ψηλός, αρρενωπός και σταματάω πριν αρχίσει ο υπολογιστής να μου σκάει gay porn pop ups από μόνος του.

* Τα εφέ ΓΑΜΑΝΕ. Ειδικά στο 3D ψαρώνεις άσχημα, σε φάση ότι πετάει ο Σούπερ καταπάνω σου και κάνεις στην μπάντα ρίχνοντας τα ποπ κορν και γαμώντας τη μέρα του διπλανού σου στο σινεμά. Αλλά νταξ, 2013 έχουμε, άμα δεν προχωρούσαν και τα εφέ και τον βλέπαμε ακόμα ξεγυριστό με ψαλίδι, κάτι θα είχε πάει στραβά στην εξέλιξη του είδους.

* Το ότι η αρχή ήταν πολύ διαφορετική από αυτό που έχουμε συνηθίσει δεν είναι κακό, μαλάκες παλαιολάγνοι. Τι ήθελες, να δείξει τον Κρύπτον από ζωγραφιά και ο Ζοντ και οι άλλοι να σκάσουνε μύτη στη Γη με τζαμαρία που κατά λάθος σπάει με το δορυφόρο ο Σούπερμαν, λες και κάνει ζημιά στα μπουζούκια; Οχι. Μια χαρά, το εξέλιξαν ωραία, με σενάριο, όμορφες εικόνες του εξωγήινου πλανήτη στην αρχή, ωραία διαστημόπλοια... με τις στολές τους τις εφαρμοστές... ΑΑΑΑΑ, ΤΙ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ;;;;; 

* Το καλύτερο ήταν ότι ήταν ένα άψογο remake του παλιού Σούπερμαν 2. Σαν να πήραν το παλιό και να του κάνανε μια γαμάτη ανακαίνιση ένα πράμα. Ξέρεις, όταν μεταφέρεται κάτι από το χαρτί στην οθόνη συνήθως γίνονται τραγικά πράματα, μην πω για το μπούτσο και με κακοχαρακτηρίσετε (εξαιρείται λίγο η Μάρβελ). Βλέπε Αστερίξ ασούμε, που πήγαμε με χαρά να το δούμε και είχανε κάνει όλα τα τεύχη Αστερίξ ένα έργο οι μαλάκες, άσε που ο Αστερίξ στο τελευταίο ήτανε και ψηλός -όχι τίποτα θηρίο, αλλά πλέι μέικερ σε ΕΣΚΑ ΕΣΚΑΝΑ έπαιζε ο άθρωπας- και ο σουρεαλισμός χτύπησε τέτοια επίπεδα που καύλωσε ο Νταλί στον τάφο του.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ

* Ρε φίλε, είπαμε, ο Σούπερμαν είναι, αλλά όχι βρήκαμε παπά να θάψουμε πέντ-έξι. Ο τύπος είναι τόσο γαμάω λέμε που ακυρώνεται μπροστά του κάθε υπερήρωας που έχουμε δει. Σύμφωνα με την ταινία, ο Χουλκ (για Μπάτμαν, Αϊρονμαν και τέτοιους άσ' το καλύτερα...) είναι για να του καθαρίζει τις εσοχές από τα πλακάκια του μπάνιου με την οδοντόβουρτσα για δύο ευρώ την ώρα. Ο τύπος απλώς είναι τόσο flawless στο έργο, που έτσι και βγάλουνε ξανά Mortal Kombat με ήρωες της DC, θα πρέπει να τον κάνεις unlock μόνο μετά από 2.000 ώρες παιχνιδιού, να παίρνει κάθε μάχη απ' τα αποδυτήρια και για fatality όταν μαυρίζει η οθόνη να σκάει μύτη η μάνα του εκάστοτε αντιπάλου και να την παίρνει από κώλο ξεκάποτος.

* Εκεί που τελειώνει η ταινία και πάνω που σκεφτόμουνα "πολύ καλό, ρε φίλε, και δεν είναι και τρελή αμερικανιά", τόνε ρωτάει ο καραβανάς "Σούπερμαν, πώς ξέρουμε ότι δεν θα στραφείς ποτέ εναντίον της Αμερικής". Και απαντάει ο φράντζας, ο κονιόρδος: "Γουάτ αρ γιου σέιινγκ, κέρνελ, άι εμ φρομ Κάνσας Σίτι, άι λοβ Αμέρικα εντ άι εμ ε χάντρε πρε σεντς Αμέρικαν". Τώρα ότι η ταυτότητά του λέει τόπος γέννησης Κρύπτον είναι άλλο πράμα. Επίσης, έχετε και το δικαίωμα να με λέτε μαλάκα που όχι μόνο πήγα να δω ταινία Μάρβελ, αλλά περίμενα να μην είναι και αμερικανιά ασούμε. Και δίκιο θα 'χετε. 

* Οταν έχεις συνηθίσει για Τζορ Ελ τον Μάρλον Μπράντο και ειδικά όταν στην προηγούμενη ταινία έχει γίνει ολόκληρη μόντα για να εμφανιστεί η θρυλική μορφή επί οθόνης ως φόρος τιμής, ε, με το που σκάει για Τζορ Ελ ο Ράσελ Κρόου, που τα περισσότερα φράγκα στα εφέ τα σκάσανε για να του κρύψουνε την μπάκα απ' τα πιτόγυρα με κροκόδειλο που τρώει στην Αστραλία, καθαρίζεις τ' αυτιά σου και στις μπαντονέτες βρίσκεις εμετό.

* Η κλασική μαλακία που ο Σούπερμαν είναι κούκλος, υπεργαμάτος και απ' όλα, αλλά με ένα ζευγάρι γυαλιά γίνεται Κλαρκ Κεντ τόσα χρόνια... Είναι σαν να τσακώσω Ρέιμπαν από παλίκαρο στην Ομόνοια, μετά να πάω να γαμήσω τη γυναίκα μου και όταν αρχίσει τα κλάματα που με κεράτωσε να της πω "μην κλαις, ρε χαζό, εγώ είμαι, απλώς είχα μεταμφιεστεί, έτσι, για το ροκ". Και επανέρχομαι στην ταινία με τη Βουγιούκλω για να κλείσω. Ο Σούπερμαν, φίλε, είναι ο παγκόσμιος Πίπης. Τέλος.




21 σχόλια:

  1. Μεγάλε δάσκαλε Διπρόσωπε, τι είναι αυτά; Έχεις γίνει πιο πουσταίος κι απ'τον Τομ Σέλεκ; Έχεις γίνει τόσο φλώρος που ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ μπροστά σου μοιάζει Λέμμυ; Καλά, το γυαλί του Κλαρκ είναι μεγάλη τραγωδία, αλλά όχι μεγαλύτερη απ'το ότι η Βουγιούκλω, που εκπέμπει νεραϊδόσκονη και μέσα απ'τον τάφο, περνάει για άντρας και δεν την χαμπαριάζει και κανείς στην ταινία. Εδώ θα μου πεις απολαύσαμε Ξανθόπουλο με αρκούδα, οπότε πάει στο διάλο.
    Υ.Γ. Το "Αστερίξ και Κλεοπάτρα" την πάλευε καλά, αν και ίσως αυτό έχει να κάνει με τη Μόνικα Μπελούτσι για Κλεοπάτρα. Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες πάλι ήταν αισχρός. Αν ήμουνα εγώ ο Ουντερζό δε θα επέτρεπα αυτό το πράμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ. Εκεί στο βίντεο, η Βουγιούκλω σκουπίζει τα χύσια απ'τη μάπα της; Τι διάολο;

      Διαγραφή
    2. δεν είναι χύσια είναι γιαούρτια...από τους θεατές.

      Διαγραφή
    3. Χύσια είναι. Τη χύσανε όλοι στο λεωφορείο μπας και πάρει χαμπάρι ο Παπαμιχαήλ ότι είναι μουτζό, αλλά πού αυτός ο μαλάκας.

      Διαγραφή
    4. «μουτζό» αγαπητέ Διπρόσωπε;
      Τώρα μετά το καλιαρντό μη μας φταίει ο υπολογιστής που θα πετάει gay porn..

      Διαγραφή
  2. Πάλι καλά που έκανες το πόστ ρε φίλε, γιατί αν εσένα που δεν είσαι πουστράκι σου σηκώθηκε με τον σούπερμαν, εγώ που είμαι, μάλλον θα τον βγάλω να τον παίξω οπότε καλύτερα να την δώ σπίτι να το φχαριστηθώ κι όλας χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το παίζουνε και στην ομόνοια, ένα έργο σεξ, σούπερμαν γκέι πορν φάση και μετά Μπρους Λι.

      Διαγραφή
    2. A, γκέι πόρν σαν το Φάστ και Φιούριους δηλαδή.

      Διαγραφή
  3. είσαι τόσο γαμάτος ρε Διπ που θα σου ξηγιόμουν ρουφοκαβλέτα κι ας με δείρει μετά η γυναίκα

    υγ.: ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΟΥΝΙ ΕΒΑΛΕΣ CAPTCHA;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι είναι το κάπτσα μωρε μαλάκα, εγώ και που ανοίγω τον υπολογιστή θαύμα είναι.

      Διαγραφή
    2. αριθμοί και γράμματα για επαλήθευση ότι δεν είμαι γαμημένο ρομπότ που πάει να σου γεμίσει σπαμ τα σχόλια....ξέρεις αυτά που για να τα διαβάσεις θες μισό κιλό ζου να το σουτάρεις κατευθείαν στη στεφανιαία

      Διαγραφή
    3. Δεν έβαλα εγώ τέτοια πράματα, ρε. νεφελίμ από τα βάθη της νταγκλαμαγκάν ξηγηθηκανε.

      Διαγραφή
  4. Τώρα που το διάβαζα το κείμενο μου βγαίνανε νέα παράθυμρα ποπ απς με γκέι πορν αλλά δε με νοιάζει, θα τη δω την ταινία. Λες να πετάει και ποπ απ στη μεγάλη οθόνη και εκεί που θα βλέπω το Σούπερμαν να πεταχτεί καμιά ψωλή 30 πόντοι; άσε, δεν το βλέπω σε 3d...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρέσει πως τα λες ΔΙΠ μα μάεν, αναγνωρίζω και κάποιε ςκοινέ ςκαταβολές και πολύ χαίρουμαι.
    Πάντα όμως φανταζόμουνα (φαντεζί μουνιά και έτσι) πάντα όμως φανταζόμουνα λέω τον Υπερπόντιο με στολή Ζούπερμαν να παίζει τούμπανα και να τόχει πάρει και σοβαρά, όπου το βίντεο θα κάνει πολλά λεφτά για αιώνες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝΑ! Ο Υπερπόντιος, ρε φίλε, είναι ο δικός μας Σούπερμαν έτσι κι αλλιώς. Πώς ήταν παλιά στα μικρά κόμικς ο Ταρζάν και ο Γκαούρ Ταρζάν, που ήταν Ελληνας; Και το λέει και το όνομα. Υπερ-Πόντιος από τον πλανήτη Κιλκίς!

      Διαγραφή
    2. Τα φανταζόμουνα έχουν καμία συγγένεια με τα αρνιόμουνα;

      Διαγραφή
  6. Θα πάω να το δω, ό,τι κι αν λένε οι κριτικοί.
    Ενας σουπερμαν θα μας σώσει κάποτε. Τουλάχιστον να μπορούμε να τον
    (ανα)γνωρίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ώπα - ώπα, τρισμέγιστε...
    Δεν είναι Marvel ο Σούπερμαν, DC είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To Captcha στο ελλήνικος είναι η Λεκτική Επαλήθευση, και μάλλον ο Blogger πήρε πρωτοβουλία.
      Κάπου εκεί στις ρυθμίσεις του μπλογκ, θα μπορέσεις να το απενεργοποιήσεις.

      Διαγραφή
  8. Πέραν της αμερικανοβλαχοπροπαγανδας, μην ξεχνάς διπ αυτό
    http://www.filmmakingreview.com/wp-content/uploads/2013/06/Man-of-steel-Christ-pose.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μαλάκα άκου, έχεις να γράψεις ένα χρόνο, κόψε τις μαλακίες και ξαναγράψε γιατί δεν σε έχουμε ξεχάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΧΑΣΤΟΥΚΑ ΑΚΑ ΔΕ ΜΠΙΑΤΣ-ΣΛΑΠ

Μπορεί ο κοσμός να καίγεται, αλλά ως γνωστόν το μουνί χτενίζεται. Πόλεμοι, Κόβιντ δεκαεννιά προς είκοσι, τύπα κερνάει Σπέσιαλ Κέη το παιδί ...